Benvolgudes famílies,

Com molts de vosaltres ja sabeu, aquesta setmana ‘Fridays for future’ s’està mobilitzant pel clima amb accions i mobilitzacions que culminen el dia 27 de setembre amb la manifestació mundial per l’emergència climàtica.

És un moviment encapçalat per l’activista sueca Greta Thunberg, de només 16 anys, al que cada vegada més s’adhereixen consistoris, associacions o escoles.

A Santa Maria ha sorgit una iniciativa popular en favor d’aquest moviment que durant aquesta setmana vol informar i conscienciar sobre l’emergència climàtica duent a terme diferents accions. Totes elles basant-se en el fet que les nenes i nens juguen un paper cabdal en aquest tema, ja que són elles i ells els principals afectats per com els estem deixant el planeta.

Les accions que es duran a terme són les següents:

  • Dimarts 24 i dimecres 25 al matí es recolliran elements per reciclar com envasos i bosses de plàstic a la porta de l’escola o be a Ca la Meri (Font del Ca amb Plaça Joan Matons) a qualsevol hora.
  • Dijous, amb tots els elements recollits, els promotors de la iniciativa faran una gran bola que es pintarà com si fos la Terra.
  • Divendres a les 8:15h esmorzarem tots junts a la Plaça Joan Matons (cadascú es porta el seu esmorzar) i es baixarà la bola feta el dijous fins la porta de l’escola on es llegirà un manifest abans de l’entrada a l’escola (abans de les 9:00h).

Des de l’AMPA estem d’acord amb els idearis de Fridays for future i, en el nostre entorn més proper, amb la iniciativa popular que es durà a terme a Santa Maria i és per aquest motiu que us animem a tots a participar-hi.

Aprofitem aquesta comunicació per informar-vos que l’escola també se sumarà a les mobilitzacions que arreu del món es durant a terme el proper divendres 27 de setembre. Concretament, els nens i nenes de l’escola visualitzaran un vídeo sobre el canvi climàtic i posteriorment el comentaran entre tots amb l’objectiu de despertar les seves consciències.


Photo by Markus Spiske temporausch.com from Pexels